نوشته شده توسط : زهره

حتما شما هم در مسیر سفرتان از گذرگاه‌های عوارض الکترونیک عبور کرده‌اید و لذت سفری بدون توقف را تجربه کرده‌اید. برای پرداخت این عوارض الکترونیک یک زمان مشخص در نظر گرفته شده است که اگر تا این زمان اقدام به پرداخت نکنید مشمول جریمه خواهید شد و این موضوع می‌تواند سبب ناراحتی و مشکل شود و مجبور شوید دردسر پرداخت خلافی را نیز متحمل شوید. 

مهلت پرداخت عوارض آزادراهی

تا مدتی قبل، مهلت پرداخت عوارض آزادراهی به این صورت بود که پس از تردد و در صورت عدم پرداخت عوارض، پیامک یادآوری توسط پلیس به مالک خودرو ارسال می‌شد. در صورت عدم پرداخت عوارض تا 24 ساعت پس از تردد، برای بار دوم پیامک یادآوری به مالک خودرو ارسال می‌شد. درصورت عدم اقدام به پرداخت تا 48 ساعت پس از پیامک دوم، پیامک سوم از طرف پلیس ارسال می‌شد. درصورتی که مالک خودرو با هیچ یک از این هشدارها نسبت به پرداخت اقدام نمی‌کرد، مراحل اعمال قانون اجرا می‌شد و مبلغ 30 هزار تومان جریمه عدم پرداخت عوارض به مبلغ اصلی عوارض اضافه می‌شد.

به دلیل مشکلات ناشی از تسویه و درخواست مردم، مهلت پرداخت عوارض آزادراه به یک هفته افزایش یافته است تا هموطنان نگرانی کمتری از بابت جریمه شدن داشته باشند و بتوانند با خیال راحت عوارض ثبت شده برای تردد خودرو خود را پرداخت کنند. بنابراین از این پس تا یک هفته پس از عبور از عوارضی، می‌توانید نسبت به پرداخت جرائم خود اقدام کنید. 

مبلغ جریمه عدم پرداخت عوارض آزادراهی

در صورت عدم پرداخت عوارض آزادراهی خود جریمه در نظر گرفته شده به عنوان خلافی برای شما ثبت خواهد شد که باید از طریق سامانه‌های پرداخت خلافی عوارض آزاد راه نسبت به پرداخت آن اقدام کنید. مبلغ جریمه عدم پرداخت عوارض آزادراهی (اتوبان) در جدول زیر برای تمامی وسیله نقلیه قابل مشاهده است.

 

وسیله نقلیه

مبلغ جریمه

خودرو سواری

400,000 ريال

وانت

400,000 ريال

مینی بوس

400,000 ريال

کامیونت

400,000 ريال

کامیون دو محور

500,000 ريال

اتوبوس

500,000 ريال

کامیون سه محور

900,000 ريال

تریلی

900,000 ريال

نفتکش

900,000 ريال

 

 

اعتراض به جریمه عوارض آزادراهی

اگر رانندگان و مالکان خودرو نسبت به محاسبه عوارض الکترونیکی در آزادراه کشور اعتراض داشته باشند و پیامک به صورت اشتباهی برای مالک خودرو ارسال شده باشد دو راه برای پیگیری اعتراض وجود دارد:

  • ارسال شماره پلاک خودروی خود به 100001531 و ثبت درخواست بازبینی
  • تماس با شماره تلفن 021 – 63468531

پرداخت عوارض آزادراهی با قبضینو

برای پرداخت عوارض آزادراهی با قبضینو می‌توانید از طریق سایت و اپلیکیشن اقدام به پرداخت عوارض آزادراهی کنید. اپلیکیشن قبضینو از سایت به صورت مستقیم و همچنین از طریق مارکت‌های معتبر نیز قابل دسترسی است.

1)      برای پرداخت عوارض آزادراه از طریق سایت قبضینو ابتدا به آدرس www.ghabzino.com مراجعه کنید.

2)       پس از انتخاب گزینه عوارض آزادراهی، وارد صفحه زیر می‌شوید. شماره پلاک خود را در قسمت مربوطه وارد کنید و گزینه مشاهده لیست عوارض را انتخاب کنید.

3)       حالا تمامی مبالغ ثبت شده برای عوارض آزادراهی شماره پلاک خودروی شما با جزئیات قابل مشاهده هستند. شما می‌توانید این موارد را به صورت تجمیعی و یا موردی پرداخت کنید. با انتخاب گزینه پرداخت وارد درگاه بانکی خواهید شد.

پرداخت عوارض آزادراهی با اپلیکیشن قبضینو

برای پرداخت عوارض با اپلیکیشن قبضینو نیز کافیست ابتدا وارد بخش عوارض آزادراهی شوید.

2) در صفحه عوارض آزادراهی، شماره پلاک خودرو خود را وارد کنید و سپس گزینه استعلام عوارض را انتخاب کنید.

3 ) حالا می‌توانید تمامی عوارض خود را مشاهده و در صورت تمایل به صورت موردی و یا تجیمیعی نسبت به پرداخت اقدام کنید.

کدام آزادراه‌ها تحت پوشش سرویس پرداخت الکترونیکی عوارض قبضینو هستند؟

  • آزادراه تهران – قم
  • آزادراه تهران – ساوه
  • آزادراه کرج – قزوین
  • آزادراه قزوین – زنجان
  • آزادراه همت – کرج
  • آزادراه بندرعباس – بندر شهید رجایی
  • آزادراه ارومیه – تبریز (قطعه 4)
  • آزادراه شرق سپاهان

به زودی آزادراه‌های بیشتری تحت پوشش این سرویس قرار خواهند گرفت.

روش‌های پرداخت عوارض آزادراهی

برای پرداخت عوارض آزادراهی روش‌های دیگری نیز در اختیار هموطنان عزیز قرار دارد که با هر یک از آن‌ها می‌توانید عوارض الکترونیکی خود را پرداخت کنید.

  • پرداخت عوارض آزادراهی از طریق سایت آنی رو
  • اپلیکیشن‌های پرداخت عوارض
  • پرداخت از طریق برچسب (تگ)
  • پرداخت با استفاده از کد دستوری #۸*۷۲۰*‌
  • پرداخت از طریق دستگاه خودپرداز (ATM)
  • پرداخت از طریق دستگاه کارت‌خوان
  • پرداخت سازمانی
  • پرداخت عوارض آزادراهی از سایت بانک مسکن 

برای پرداخت عوارض آزادراهی با قبضینو به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟

برای مشاهده عوارض از طریق قبضینو تنها اطلاعاتی که به آن نیاز دارید شماره پلاک خودروی شماست.

مهلت پرداخت عوارض آزادراه چقدر است؟

هر خودرو می تواند قبل، حین یا بعد از تردد از بزرگراه، عوارض خود را به صورت الکترونیکی پرداخت کند. توجه داشته باشید که حداکثر تا یک هفته پس از تردد باید پرداخت انجام شود. در صورتی که عوارض اتوبان خود را در مهلت مقرر پرداخت نکنید مشمول جریمه خواهید شد.

جریمه پرداخت نکردن عوارض آزادراهی چقدر است؟

جریمه پرداخت نکردن عوارض اتوبان با توجه به نوع وسیله نقلیه از 400,000 تا 900,000 ریال تعیین می‌شود. 

چگونه جزئیات تراکنش‌ها را پیگیری کنیم؟

در صورتی که از سایت و یا اپلیکیشن قبضینو اقدام به پرداخت عوارض آزادراهی کرده باشید، می‌توانید قبوض پرداختی خود را از بخش سوابق پیگیری و مشاهده کنید؛ در صورت پرداخت قبوض با استفاده از دیگر روش‌های پرداختی، امکان پیگیری از طریق سایت یا اپلیکیشن قبضینو وجود ندارد.

چه تعداد عوارض آزادراهی را از طریق قبضینو می‌توان پرداخت کرد؟

با استفاده از سامانه قبضینو امکان پرداخت تا 20 قبض عوارض در یک مرحله وجود دارد. در صورت تمایل به پرداخت موردی نیز می‌توانید عوارض مورد نظر را انتخاب کنید و فقط اقدام به پرداخت همان موارد کنید. 

آیا نرخ عوارض در پرداخت با قبضینو بیشتر محاسبه می‌شود؟

خیر. نرخ عوارض دریافتی در سامانه قبضینو دقیقا همان نرخ عوارضی است که توسط وزارت راه و شهرسازی به‌طور رسمی ابلاغ می‌شود.

در صورتی که به دلیل تاخیر در پرداخت عوارض آزادراهی مشمول جریمه شویم، با پرداخت جریمه، مبلغ عوارض نیز حذف می‌شود؟

در صورتی که به دلیل تاخیر در پرداخت قبض عوارض آزادراهی جریمه شدید، علاوه بر پرداخت خلافی، باید نسبت به پرداخت عوارض آزادراهی ثبت شده نیز اقدام کنید.



:: بازدید از این مطلب : 146
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 مرداد 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : زهره

اگر چندسالی‌ است که تجربه رانندگی و استفاده از خودرو شخصی را دارید، احتمالا برایتان پیش آمده که به دلیل عجله، شلوغ بودن خیابان و نبود جای پارک مناسب، بدون توجه به تابلوهای پارک ممنوع، خودرویتان را در گوشه‌ای پارک کرده و بعد از بازگشت با برگه جریمه خودرو زیر برف‌پاک‌کن ماشین مواجه شده باشید. در ادامه با انواع جریمه خودرو، نرخ جریمه‌های رانندگی و روش‌های استعلام نمره منفی گواهینامه آشنا می‌شویم.

انواع جرایم رانندگی

جریمه مادی یا قبض جریمه

این سبک از جریمه قدیمی‎‌ترین، سنتی‌ترین و البته شناخته‌شده ترین نوع جریمه‌شدن است. دراین روش افسر پلیس راهنمایی و رانندگی، درصورت مشاهده تخلف در رانندگی نزد خاطی رفته و فیش جریمه صادرشده را به راننده تحویل می‌دهد. این قبض جریمه شامل اطلاعاتی همچون مبلغ جریمه موردنظر است، که به عنوان سوابق راننده نزد پلیس و در پرونده مربوطه ثبت می‌شود.

جریمه نمره منفی گواهینامه

مشاهده می‌شود که بسیاری از رانندگان به هیچ‌وجه روش رانندگی ناصحیح خود را با جریمه‌های مادی کنار نمی‌گذارند. در صورت مشاهده چنین رفتاری، پلیس نیز برخورد خود را سخت‌تر ‌کرده تا راننده را به تمکین از قوانین وادارکند. در این روش علاوه بر جریمه و تبعات خاص آن، نمره منفی نیز به نسبت تخلف صورت گرفته به راننده خاطی تعلق می‌گیرد. برای مثال اگر در وهله اول، نمره منفی راننده به عدد ۳۰ برسد، گواهینامه رانندگی فرد به مدت سه ماه از درجه اعبتار ساقط می‌شود. اگر در وهله دوم امتیاز منفی فرد به عدد ۲۵ برسد، مدت میزان ضبط گواهینامه نیز دو برابر شده و به شش ماه ارتقاء پیدا می‌کند. نوبت سوم اما آخرین فرجه‌ای است که پلیس در اختیار فرد گذاشته و اگر مجموعه امتیازات منفی، در این وهله به عدد ۲۰ برسد گواهینامه فرد خاطی به کل باطل می‌شود. لازم به ذکر است که در صورت باطل‌شدن گواهینامه، باید مجدد برای اخذ آن اقدام نمود که این امر مستلزم شرکت در کلاس‌های آیین نامه راهنمایی و رانندگی است.

جریمه و خلافی توقیف خودرو

در قسمت‌های قبل اشاره‌شد که اگر مبلغ جریمه به بیش از ۱ میلیون تومان برسد، پلیس دستور توقیف خودرو را صادرمی‌کند. البته به غیر از این مورد انجام خلافی‌هایی همچون تصادفاتی که منجر به فوت می‌شود، رانندگی در حالت نامتعادل ناشی از مصرف مواد مخدر یا مستی ناشی از الکل، انجام حرکات نمایشی خطرناک و یا ارتکاب دو تخلف در رانندگی به صورت همزمان، موجبات توقیف خودرو را فراهم می‌کند. البته باید به موارد فوق رانندگی با وسیله فاقد شناسنامه یا بیمه شخص ثالث را نیز اضافه‌کرد.

نمره منفی گواهینامه برای کدام تخلفات رانندگی در نظر گرفته شده است؟

لازم است بدانید که نمره منفی برای همه تخلفات رانندگی ثبت نمی‌شود و فقط برای تخلفات پرخطر نمره منفی در نظر گرفته شده است. برخی از تخلفات پرخطر را در لیست زیر مشاهده می‌کنید:

  • تجاوز از سرعت مجاز (بیش از ۵۰ کیلومتر) / سبقت غیر مجاز
  • عبور از چراغ قرمز راهنمایی رانندگی برای وسایل نقلیه شخصی و سنگین
  •  انجام حرکات نمایشی در حین رانندگی / تک چرخ زدن موتورسیکلت
  •  حرکت به صورت مارپیچ
  •  مصرف روان‌گردان و رانندگی در حالت مستی
  •  تجاوز از سرعت مجاز (بین ۳۰ تا ۵۰ کیلومتر) / تجاوز به چپ از محور راه
  •  رعایت نکردن قوانین ایمنی حمل و نقل جاده‌ای مواد خطرناک
  •  عبور از محل ممنوع
  •  حرکت با دنده عقب در آزادراه و بزرگراه‌ها
  •  عبور وسایل نقلیه از پیاده‌رو
  •  دور زدن در محلِ ممنوع
  •  عدم رعایت حق تقدم عبور
  •  نقص فنی
  •  استفاده از تلفن در هنگام رانندگی
  •  بی‌توجهی به فرمان ایست یا پرچم مراقبین و پلیس مدرسه
  •  عدم رعایت شرایط مندرج در گواهینامه (مانند استفاده نکردن از عینک یا سمعک)

نمره منفی گواهینامه چگونه ثبت می‌شود؟

طبق قانون مسئولیت(مالک خودرو مسئول خودرو است)، اگر تخلف از طریق دوربین ثبت شده باشد، پلاک خودرو وارد سامانه می‌شود؛ سپس، نمره منفی برای گواهینامه مالک خودرو، لحاظ می‌شود. گاهی اوقات نیز پلیس راهور شماره گواهینامه را وارد سیستم کرده و تخلف را ثبت می‌کند. در این شرایط جریمه نمره منفی گواهینامه مستقیم به شخص خاطی تعلق می‌یابد. اگر راننده ثابت کند که تخلف مربوط به او نیست( به عنوان مثال شماره پلاک خودرو به اشتباه وارد شده است)، می‌تواند به واحد اجراییات راهنمایی و رانندگی مراجعه کرده و نمره منفی خود را پاک نماید یا به متخلف واقعی انتقال دهد.

همجنین اگر راننده‌ای در طول ۶ ماه هیچ تخلفی را مرتکب نشده و نمره منفی جدیدی برای وی ثبت نشود تمامی نمرات منفی قبلی که در سیستم برای او ثبت شده از بین خواهد رفت. چنانچه گواهی‌نامه شخصی دوبار به علت نمره منفی توقیف شده باشد و چیزی تا ابطال گواهی‌نامه وی نمانده باشد اگر به مدت یک سال هیچ تخلفی به نام وی ثبت نشده باشد نمره منفی گواهی‌نامه اش پاک خواهد شد.روال پاک شدن نمره منفی گواهینامه به صورت اتوماتیک است.

آیا می‌توان نمره منفی را از پلاک خودرو به راننده متخلف منتقل نمود؟

اگر دارای چند خودرو هستید و نمره منفی برای پلاک خودروی شما ثبت شده است(در حالی که راننده متخلف شما نبوده‌اید)، می توانید به مرکز پلیس یا واحدهای رسیدگی به تخلفات مراجعه نمایید. بعد، شما با تکمیل فرم مربوطه، نسبت به انتقال جریمه نمره منفی گواهینامه مالک دارای چند خودرو به راننده متخلف واقعی اقدام نمایید.

چگونه از نمره منفی گواهینامه استعلام بگیریم؟

تا این‌جا با نحوه ثبت این جریمه امتیاز منفی برای خودرو و راننده اطلاعاتی کسب کردیم، ولی این سوال پیش می‌آید که چگونه از جریمه نمره منفی گواهینامه‌مان مطلع شویم؟

سه روش برای استعلام جریمه نمره منفی گواهینامه وجود دارد :

استعلام جریمه نمره منفی به صورت آنلاین

با مراجعه به سایت پلیس راهنمایی و رانندگی یا همان سایت راهور، می‌توانید با وارد کردن شماره گواهینامه مندرج بر روی کارت گواهینامه خود از نمره منفی گواهینامه خود اطلاع یابید.

البته باید بدانید که راهور، لیست تخلفات را با تاخیر چند روزه به اطلاع کاربران می‌رساند و مرتبا و به صورت آنی، به روزرسانی نمی‌شود.پس عدم مشاهده فوری تخلفات‌ رانندگی‌تان معمول خواهد بود.

یکی دیگر از روش‌های آنلاین برای استعلام نمره منفی با کدملی استفاده از اپلیکیشن‌های موبایل استعلام و پرداخت است. از جمله این اپلیکیشن‌ها می‌توان به پلیس من، قبضینو و پیشخوان24 اشاره کرد.

ارسال پیامک برای استعلام جریمه نمره منفی

شماره گواهینامه خود را به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۲۰ ارسال نمایید و از میزان جریمه امتیاز منفی برای گواهینامه خود مطلع شوید.

تماس تلفنی برای اطلاع از تخلف رانندگی

با گرفتن شماره تماس ۰۲۱۸۸۲۸۸۸۸۸ از گوشی ثابت یا همراه خود، به راحتی از میزان تخلفات و جرایم وسیله نقلیه و گواهینامه خود اطلاع کسب کنید.    

نتیجه

رعایت قوانین رانندگی احترام به خود و سایر افراد جامعه است. با رعایت این قوانین علاوه بر حفظ جان خود و دیگران از پرداخت هزینه اضافی جلوگیری کنید.



:: بازدید از این مطلب : 158
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 2 مرداد 1401 | نظرات ()